Wykaz ULW wyznaczonych do badania mięsa
KOMUNIKAT
POWIATOWEGO LEKARZA WETERYNARII W TURKU
z dnia 02 września 2025r.
Powiatowy Lekarz Weterynarii w Turku podaje do publicznej wiadomości dane urzędowych lekarzy
eterynarii z terenu powiatu Turek, którzy są wyznaczeni do badania mięsa na użytek własny, w tym
badania mięsa na obecność włośni:
|
Imię i Nazwisko |
Siedziba |
Obszar działania |
|
Lek.wet. Marek Gralak |
Laboratorium Wytrawiania Mięsa w Tuliszkowie, Zakład Mięsny „Janicki” Jakub Janicki, Karol Janicki s.c. Ul. Łąkowa 6, 62-740 Tuliszków |
Powiat Turek |
|
Lek.wet. Piotr Maciejewski |
Laboratorium Wytrawiania Mięsa w Tuliszkowie, Zakład Mięsny „Janicki” Jakub Janicki, Karol Janicki s.c. Ul. Łąkowa 6, 62-740 Tuliszków |
Powiat Turek |
|
Lek.wet. Paweł Mikołajczyk |
Laboratorium Wytrawiania Mięsa w Czachulcu, Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Ireneusz Marcinkowski, Czachulec Stary 30, 62-709 Malanów |
Powiat Turek |
|
Lek.wet. Michał Niespodziański |
Laboratorium Wytrawiania Mięsa w Czachulcu, Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Ireneusz Marcinkowski, Czachulec Stary 30, 62-709 Malanów |
Powiat Turek |
|
Lek.wet. Grzegorz Obsada |
Przychodnia dla Zwierząt sp.j. Obsada Grzegorz i Wspólnicy, Ul. Folwarczna 12, 62-700 Turek |
Powiat Turek |
|
Lek.wet. Ireneusz Pasiak |
Przychodnia dla Zwierząt sp.j. Obsada Grzegorz i Wspólnicy, Ul. Folwarczna 12, 62-700 Turek |
Powiat Turek |
Powiatowy Lekarz Weterynarii w Turku informuje, że wykaz pracowni badania mięsa na obecność
włośni znajduje się na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii wg ścieżki dostępu:
GIW->Listy Zakładów->Rejestry i Wykazy Laboratoriów i Pracowni Laboratoryjnych.
Powiatowy Lekarz Weterynarii w Turku
Na podstawie Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21.10.2010r. w sprawie
wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa przeznaczonego na użytek własny
(Dz.U.2010 poz.1370 z późn.zm).
